Jalan 2/146, Desa Tasik, Kuala Lupmpur

We’re open Monday – Friday, 9 a.m. – 7:30 p.m.

Frequently Asked Questions

Please read our FAQ before sending us a message.

Kenapa dikenakan cas tambahan?

Kami menawarkan harga sehelai baju yang amat murah serendah RM10.00 (jika membeli 30 helai keatas). Namun begitu, terdapat beberapa kos-kos yang tidak dapat ditanggung oleh pihak kami.

1. Dengan menggunakan kaedah percetakan silkscreen (sutera saring), blok silkscreen merupakan peralatan utama yang akan digunakan. Blok ini dihasilkan menggunakan kayu, kain sutera saring (mesh) dan bahan mentah khas (kemikal). Terdapat kos untuk menghasilkan blok ini, kerana ianya direka khas untuk sekali penggunaan sahaja pada 1 design dan 1 pelangan. Oleh itu, kami mengenakan kos untuk penghasilan blok ini kepada pelangan tshirtrm10.com kerana setiap blok yang dihasilkan adalah exclusive untuk anda.

2. Kami tidak menyimpan stok t-shirt kosong. Oleh itu, setelah mendapat tempahan t-shirt dari pihak pelangan tshirtrm10, barulah kami akan menempah t-shirt kosong dari pihak supplier. Memandang tempahan tshirt kosong kami tidak mencapai tahap minimum pembelian secara borong. Maka pihak supplier mengenakan beberapa cas sampingan antaranya pengankutan dan juga cas GST. Pihak kami tidak mengenakan cas GST untuk setiap pelangan tshirtrm10. Oleh itu, pembeli dari tshirtrm10 perlu menanggung kos-kos tambahan dari pihak supplier t-shirt.

Diharap penjelasan ini dapat memberi keputusan memuaskan (win-win situation) kepada pelangan tshirtrm10.com

Kenapa 10 hari pemprosesan?

Maksima proses adalah 10 hari. Itu adalah nilai maksima yang ditetapkan. Kami akan sentiasa mempercepatkan tempahan dari setiap pelangan. Jika tiada tempahan serentak dengan hari anda membuat tempahan, kami akan siapkan tempahan anda kurang dari 5 hari berkerja!

penghantaran ke Sabah / Sarawak?

Ya, kami menerima tempahan dari sabah/sarawak. Penghantaran menggunakan perkhidmatan Pos Laju Malaysia.

Berapa lama masa penghantaran?

Kebiasaan mengambil masa 1-2 hari berkerja jika menggunakan perkhidmatan Pos Laju. Namun, ianya tertakluk pada terma dan syarat. Maklumat lanjut layari poslaju.com.my

Kenapa tempahan sikit harga mahal?

Asas TshirtRM10 adalah memberi nilai harga terendah pada pelanggan yang berminat dengan perkhidmatan kami. Namun, untuk mendapatkan harga RM10 untuk sehelai baju, pelanggan haruslah membuat tempahan melebihi 30 helai bagi memberi keputusan sama adil dari pelbagai aspek antara tshirtrm10 dan juga pada para pelanggan.

Jika tempahan sedikit semakin mahal kerana kami telah mengira margin setiap kos secara automatik. Disebabkan itu harga berubah dari RM10 kerana kos yang diambil kira berdasarkan kuantiti

Design percuma atau berbayar?

Kesemua design template yang ada di tshirtrm10 adalah percuma

Pembelian secara Whatsapp

Ya, anda juga boleh membuat pembelian melalui whatsapp. Mulakan perbincangan di talian 
017-6422912 atau klik link ini :
www.wasap.my/+60176422912

whatsapp Us

Sebarang pertanyaan, anda boleh sms atau whatsapp di talian 017-6422912 atau klik link dibawah ini www.wasap.my/+60176422912

Send us an email